High rep - Biceps & Triceps | Make it a lifestyle, not a duty.

Make it a lifestyle, not a duty.

Annons

High rep – Biceps & Triceps

Vågen visade som önskat efter första månaden med nya kost- & träningsschemat. Totalt -2kg på vågen, vilket är ca 0,5kg/vecka och precis vad jag hoppats på 🙂 Har beslutat mig för att inte ändra i mängden kcal ännu utan bara kasta om en aning i mina macros med förhoppning om att bli lite piggare om dagarna. That’s all. 

 

Fick till tidernas kanske bästa armpass idag. Vilken kontakt, och vilket pump! Jag ville inte sluta men magen och hungern sa annat XD

La upp det enligt följande (efter uppvärmning), visar reps x set. 

  • Bicepscurl i kabel 20×1, 15×2, 10×1 
  • Hammercurl i kabel 15×2, 12×2 
  • Triceps pushdown med stång 20×1, 15×1, 12×1, 10×1 
  • Tricepsextension över huvudet med rep 12×3
  • Tricepspushdown med rep 15×2, 10×2 
  • Stående alternerande hantelcurl 12×2, 8×2 
  • “Ahlsons hantelcurl” (läs mer nedan) 8×3

 

Det jag valt att kalla “Ahlsons hantelcurl” är en variant av bicepscurls med hantel som Helene Ahlson demonstrerar bl.a på sin Instagram. En variant som utförs sittande på lutande bänk, den inleds som hammercurl för att sedan i vändningen avslutas med negativ bicepscurl. Jag är väldigt ovan vid att beskriva utförande på övningar, och hittar emellanåt på egna namn för olika övningar, så ni får ha tålamod med mig. Jag lovar att bli bättre 😉 Men Helene beskriver och visar denna mycket bättre än mig, så gå gärna in på hennes sida och spana. Den var grym som avslutning på passet. Gick lite tyngre på hantlarna men utan att tänja på utförandet, därav mina 8:or istället för 10, 12 eller 15 reps. Den brände gott och jag vill minnas att jag skrek något i stil med “men far åt helvete hanteljävel” i slutet av sista setet, pga syran i armarna XD Tur jag var ensam på gymet idag.

 

Maten går bra. Fick fina flaskor med hemkokt saft av min underbara vän J häromdagen som ska avnjutas i helgen. Saften alltså, inte J 😉 Eller jo, hon och jag har ju sedan en tid planerat tjejkväll. Och på söndag blir det äntligen av <3

JA! Hörrni! Jag kom ju på hur jag ska slippa det där bråket med att lyfta på varenda tillskottsburk i hela lådan varje gång jag ska ha något. Spana in bilden här nedan, det blev riktigt fint i mina ögon 🙂 Bara att byta locket på nästa burk och ersätta med det tillpiffade när den förra är slut, eftersom jag bestämt mig för att köra på samma godingar en tid framöver.

 

Ha en strålande kväll allihopa! Imorgonkväll är det tillbaka till avdelningen för min del, plikten kallar. Planerar både matlagning och träning innan dess så det är nog hög tid att knoppa. 

 

IMG_9598

Inte allt för pjåkigt va? 

 

IMG_9606

Arbetsfejset på när triceps får jobba XD Från dagens pass.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats